Iniciem les primeres formacions en restauració des del principi de la pandèmia de la mà del CETT

2/02/2022

Des del Casal dels Infants continuem treballant per oferir noves oportunitats a joves en situació de vulnerabilitat i millorar les seves competències per al món laboral. Aquest any oferirem dues formacions centrades en el sector de la restauració, les primeres orientades a aquest sector des del març de 2020, quan va començar el confinament per la Covid-19. 

 

Les dues formacions són possibles gràcies a la col·laboració amb CETT, centre de referència en Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB). La formació “Operacions bàsiques de restaurant i bar” comença a principis de febrer, i està feta d’un total de 470 hores, mentre que la segona formació, “Operacions bàsiques de cuina”, començarà a mitjans d’abril i està composta de 530 hores. Durant els quatre mesos que durarà cada curs, els participants rebran formació tècnica en restaurant i bar, per una banda, i en cuina per l’altra, a més de formació complementària, tutories i quatre setmanes de pràctiques en empreses del sector.

Cada formació comptarà amb un grup de 15 persones, i estan destinades a persones en edad laboral que es vulguin formar, que tinguin permís de treball, estiguin inscrits en el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació.

En acabar-les, els i les alumnes rebran un certificat de professionalitat de nivell 1, amb el qual podran optar a feines d’ajudants de cuina i ajudants de cambrer. A part, també els permetrà continuar formant-se, ja sigui accedint a certificats professionals de nivell 2 de la mateixa família o de nivell 1 d’altres famílies professionals. “Cada cop més, el certificat de professionalitat és un requisit per accedir a molts oficis”, remarca la Maria José Fernández, responsable del projecte Formació en Empresa del programa de Formació i Inserció Laboral del Casal dels Infants. 

Fa més de 10 anys que el CETT i el Casal dels Infants col·laboren per oferir noves oportunitats laborals als joves, i també amb a recollida de donatius amb la Tapa Solidària. Anteriorment, el CETT aportava càpsules formatives de coneixements específics, complementades per les sessions d’altres empreses. Però, en aquestes dues formacions tot l’ensenyament tècnic i teòric serà a càrrec de CETT. Els Casal dels Infants s’encarrega de les tutories, de l’aprenentatge de competències bàsiques i transversals, i de l’orientació laboral.

Des del Casal fa anys que apostem per la formació en l’àmbit de la restauració, però des del sorgiment de la Covid-19 vam haver de deixar de prioritzar aquest sector durant un temps i ampliar les formacions en altres àmbits. Tanmateix, arran de l’obertura de restaurants i l’ampliació dels aforaments, està augmentant la demanda de persones per treballar en bars i restaurants.

Fes possible que seguim oferint oportunitats formatives i laborals a persones en risc d’exclusió social.

Fes voluntariat. Informa-te’n aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaIniciem les primeres formacions en restauració des del principi de la pandèmia de la mà del CETT