L’estiu més necessari: ¿què farem i com pots fer-ho possible?

1/07/2020

Al Casal dels Infants ja hem començat les nostres activitats d’estiu! Des del 29 de juny i fins al 28 d’agost el nostre objectiu és que 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat gaudeixin d’activitats de lleure educatiu. Hom fem amb el convenciment que aquest estiu és més necessari que mai que s’ho passin bé en el temps lliure, perquè és un dels seus drets i perquè han viscut el confinament en condicions especialment adverses.

Aquesta setmana ja hem començat els casals d’estiu i el projecte de reforç del català CAT-Estiu, i aviat arribaran les colònies, els campaments i els camps de treball. Les inscripcions són, de mitjana, per a quatre setmanes, però molts infants i joves hi participaran més temps, donat que les situacions de vulnerabilitat de les seves famílies ho fan necessari.

Tirar endavant aquestes activitats requereix la suma de molts esforços.

¿Com pots aportar el teu? 

Fes un donatiu! A tall d’exemple, amb un donatiu de 25 euros garantiràs un dia d’excursió a la natura a un infant; amb 130 euros, cobriràs una setmana de casal d’estiu per a un nen o nena; amb una aportació de 250 euros faràs possible que un o una adolescent pugui marxar una setmana de campaments, i amb una de 360 euros, que faci una setmana de colònies.

Fes voluntariat! Suma el teu compromís al nostre equip i, juntament amb els educadors i les educadores, contribuiràs a fer possible que molts nois i noies gaudeixin de les vacances. Apunta-t’hi, és molt senzill: envia’ns un WhatsApp al 682 20 09 11 o informa-te’n aquí.

Lleure i natura 

Al casals d’estiu farem activitats divertides i educatives, jocs  d’aigua, sortides… I també oferirem l’esmorzar i l’àpat del dinar als nois i noies. Perquè trenquin amb la rutina i surtin del seus entorns, hem planificat dues tongades de colònies, una al juliol i l’altra a l’agost. Es tracta d’estades d’entre quatre i sis nits en cases de colònies repartides entre 11 comarques de les quatre províncies catalanes.

Pel que fa als campaments per a adolescents i joves, enguany els organitzem al poble de Tavascan, pertanyent al municipi de Lladorre, al Pallars Sobirà. Un racó de la Vall de Cardós amb un entorn natural excepcional, on hem realitzat estades amb adolescents i joves des del 1994. Als camps de treball per a joves de 16 a 21 anys, que també es realitzaran a Tavascan, els nois i noies desbrossaran boscos i camins i realitzaran altres tasques comunitàries en col•laboració amb la brigada de l’Ajuntament de Lladorre.

D’altra banda, durant tota l’estada a Tavascan, vuit joves majors d’edat participants del Casal se sumaran a l’equip educatiu com a voluntaris i assumint també tasques de la logística en els campaments.

Atenció a les famílies i reforç educatiu

Més enllà de l’oferta de les activitats d’estiu, al Casal dels Infants seguirem mobilitzant el nostres recursos i equip per atendre les necessitats d’aquelles famílies que més han patit el cop de la crisi econòmica de la Covid-19, com hem fet durant tot el confinament. Mantindrem les prestacions d’emergència amb fons propis per a les famílies en una situació de vulnerabilitat més greu. Així mateix, reforçarem els espais d’atenció a les famílies per donar-los suport en la tramitació de prestacions socials, facilitar-los les gestions amb els serveis socials i altres xarxes de suport i oferir-los un acompanyament emocional.

D’altra banda, el reforç educatiu serà un dels eixos de les nostres activitats d’estiu. L’objectiu és que, amb el suport dels educadors i educadores i de les persones voluntàries, els infants i joves recuperin les rutines del seu procés d’aprenentatge i consolidin coneixements i competències abans que comenci el nou curs.

El servei que més es focalitzarà en el reforç educatiu és el CAT-Estiu que l’associació ofereix al barri del Raval de Barcelona, i que un estiu més reforçarà els coneixements de català i altres competències instrumentals, com ara les matemàtiques, dels infants que hi participin. Enguany, però, el CAT-Estiu anirà molt més enllà gràcies a la col•laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que oferirà totes les places del seu casal d’estiu “Culturnautes” a nens i nenes del CAT-Estiu del Casal i de la Fundació de l’Esperança. Aquí t’ho expliquem.

Per tirar endavant les nostres activitats d’estiu, al Casal dels Infants també hem comptat amb el suport de la Fundació MABCA; el MACBA; Caprabo; Boehringuer; Abantia Group i el restaurant Red Fish.

Fes possible que 1.600 infants i joves segueixin gaudint del dret al lleure durant l’estiu:

Fes un donatiu: https://www.casaldelsinfants.org/dona-ara/

Fes voluntariat: https://www.casaldelsinfants.org/que-pots-fer-tu/voluntariat/

NotíciaL’estiu més necessari: ¿què farem i com pots fer-ho possible?