Un nou hort comunitari al barri del Raval per enfortir el teixit veïnal i els vincles intergeneracionals

9/07/2019

El barri del Raval de Barcelona compta amb un nou espai per al veïnat i les entitats que fomentarà els vincles entre gent de diferents edats: un hort comunitari a la terrassa del Casal Municipal de Gent Gran Josep Trueta, ubicat al número 31 del carrer de la Reina Amàlia. A la inauguració que se’n va fer el 3 de juliol hi van assistir una cinquantena de persones.

La iniciativa ha estat impulsada per la Subcomissió de Salut Mental i Addiccions de la Comissió de Salut Comunitària del Raval, impulsada per la Fundació Tot Raval i en la qual el Casal dels Infants participa a través del servei Espai Tecnològic Comunitari: “Guanyem un nou espai que les entitats del barri podran utilitzar gratuïtament, i un punt de trobada per crear lligams entre joves i grans”, valorava en Marc Pascual, educador de l’Espai Tecnològic Comunitari.

 

Joves del Casal dels Infants amb les jardinerse del nou hort comunitari
L’hort comunitari serà un espai per a les entitats socials i el veïnat del Raval, amb l’objectiu d’enfortir el teixit social del barri i les relacions intergeneracionals.

Un altre dels aspectes positius d’aquest nou hort és que les seves vuit jardineres de fusta han estat construïdes per participants de l’espai Aterra del Casal dels Infants. L’Aterra acull a joves migrats de 18 a 24 anys que han arribat fa poc a Catalunya amb l’objectiu que adquireixin eines per conèixer millor el seu nou entorn, i també els ofereix una formació competencial en manteniment d’edificis. Fa poques setmanes els nois de l’Aterra ja van entregar dues jardineres a l’Escola Bressol Canigó per encàrrec de la seva AMPA.

La construcció d’aquestes jardineres ha estat possible gràcies al Servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que ha aportat el suport econòmic per adquirir els materials necessaris.

NotíciaUn nou hort comunitari al barri del Raval per enfortir el teixit veïnal i els vincles intergeneracionals