Obrim l’Escola d’Estiu a Llefià amb formació, lleure en família i xerrades per al veïnat

28/06/2022

 

Enguany estrenem al Casal dels Infants de Badalona l’Escola d’Estiu, una aposta d’activitats, cursos competencials, xerrades i càpsules laborals per a joves, adults i famílies del barri de Llefià i altres barris limítrofs, que tindrà lloc del 4 al 29 de juliol a la seu badalonina de l’entitat

L’Escola d’Estiu sorgeix del desig de tornar-se a obrir al barri i afavorir la participació comunitària, debilitada arran de la pandèmia. Es vol fomentar la interacció amb els veïns i veïnes i l’intercanvi d’activitats i experiències. Per això, l’Escola d’Estiu està adreçada a tot el barri, ja tinguin una relació prèvia amb el Casal o no hi hagin participat mai. 

“Volem obrir-nos a altres persones del barri, que potser ens coneixen poc, o coneixen el Casal com un espai d’infants i com a centre obert, però volem que l’espai de La Betsaida –la seu de l’associació a Badalona– estigui oberta a tothom, i que aquesta gent conegui una altra realitat del barri”, explica la directora del Casal dels Infants a Badalona, l’Eva Ledesma. 

Mentre es desenvolupen les activitats i colònies del Casal d’estiu per a infants, adolescents i joves, l’Escola d’Estiu posa el focus en activitats d’oci, de lleure i aprenentatge per persones joves, adultes i famílies. Entre les propostes, es poden trobar activitats tan variades com sortides lingüístiques per conèixer la ciutat i practicar el català, activitats lúdiques amb infants i famílies com el Conta contes o Ciència en família, cursos per enfortir les competències digitals i càpsules per preparar processos de selecció laboral. 

Cartell d'activitats de l'Escola d'Estiu

La recerca de feina és un dels altres eixos de l’Escola d’Estiu, en un municipi on la taxa d’atur arriba al 12,07%, segons dades del maig del 2022 de la Diputació de Barcelona. Durant l’any, al Casal dels Infants de Badalona comptem amb dos serveis de recerca de feina, en horari de matins, quan els nens i nenes estan a l’escola i els seus pares i mares poden venir al Casal. A l’estiu, però, amb les escoles tancades, la conciliació familiar és més complicada. Per això hem volgut obrir un espai on les famílies amb infants a càrrec puguin venir amb els seus fills i filles, mentre els pares i mares participen en la recerca de feina i milloren les seves competències a l’activitat Club de feina amb infants.

També s’oferiran xerrades amb entitats del territori per abordar temes d’interès com els drets de les dones, el dret a l’habitatge a Badalona, la salut infantil i com actuar davant situacions d’emergència al carrer.

Les activitats, xerrades i càpsules laborals són obertes, pots reservar una plaça per telèfon o per correu electrònic. En el cas de venir sense reserva, l’entrada queda subjecte a la disponibilitat de places. En els cursos, cal inscripció prèvia, que cal formalitzar trucant al 931 990 390 o bé enviant un correu badalona@casaldelsinfants.org.

No ho dubtis i apunta’t a les activitats!

Fes possible que continuem acompanyant i fent costat a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat. 

Fes voluntariat. Informa’t aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaObrim l’Escola d’Estiu a Llefià amb formació, lleure en família i xerrades per al veïnat