Oferim reforç educatiu i esport a noies de Salt en col·laboració amb Frodeno Fund

28/09/2021

Des del Casal dels Infants de Salt comencem aquest octubre una nova activitat destinada a nenes i noies, basada en combinar el reforç escolar i activitats socioeducatives amb l’activitat física amb bicicleta. Una quinzena de noies, d’entre 12 i 16 anys, participants del Centre Obert Infantil, el Centre Obert Adolescent i el RAI-ESO podran gaudir d’aquest nou projecte durant el curs 2021-2022. 

La iniciativa sorgeix de la col·laboració amb Frodeno Fund, fundació creada per l’atleta olímpic alemany de triatló Jan Frodeno, instal·lat a Girona.Es tracta d’una proposta que ens permetrà complementar el suport en els estudis amb l’activitat esportiva amb bicicleta, un esport tradicionalment masculinitzat. L’estona d’esport tindrà lloc al pump track, un circuit de salts i desnivells lleugers que permeten que la bici es mogui per inèrcia sense haver de pedalar. 

 

Aquest serà un espai on nenes i noies es puguin empoderar i treballar el seu rol com a persones en la societat, diferenciat de les condicions tradicionals que hagin pogut adquirir socialment o en la família. També es volen potenciar les relacions entre noies de diferents edats i centres (educació primària i secundària). “El projecte és una oportunitat perquè nenes de 12 anys es puguin relacionar amb noies més grans, de l’institut, i tenir una experiència positiva d’on treure nous referents”, explica la directora del Casal dels Infants de Salt, Mònica Gibanel.

Tot plegat afavorirà el desenvolupament de diferents competències personals, com l’autoconeixement, la identitat, l’autonomia, la gestió emocional i la projecció de futur com a noies joves, i socials, com el recolzament i la interacció entre noies de diferents edats i centres educatius.

El grup es trobarà cada dimarts durant dues hores: la primera hora se centrarà en el reforç escolar i les activitats socioeducatives; en la segona, el grup comptarà amb la guia d’un tallerista de Frodeno Fund. Aquest els prepararà entrenaments físics i els ensenyarà tècniques amb la bicicleta, per una banda, i per l’altra els farà tallers pensats per incentivar i millorar hàbits saludables. El grup estarà acompanyat en tot moment per l’educadora del Centre Obert Adolescent de Salt, la Blanca Pérez. 

El Casal dels Infants i Frodeno Fund ens vam conèixer durant el confinament, quan la fundació va col·laborar a garantir ajudes extraordiàries d’alimentació i suport educatiu per algunes famílies que participen en els nostres serveis a Salt. Durant els matins d’estiu, nenes i nens del Casal van començar a fer servir el pump track, amb la projecció d’utilitzar-lo durant el curs en aquest nou projecte. 

Ajuda’ns a continuar treballant per garantir espais educatius, segurs i saludables a nenes i noies en situació de vulnerabilitat social. 

 

NotíciaOferim reforç educatiu i esport a noies de Salt en col·laboració amb Frodeno Fund