Salt diu prou a la segregació escolar

10/05/2018

La comunitat educativa de Salt va sortir als carrers el dilluns 7 de maig per posar de manifest les les greus mancances i necessitats dels centres educatius de la ciutat, convocada per la Coordinadora d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (Coordinadora AMPA) i la Plataforma per l’educació SalT’educa (en la qual participa el Casal dels Infants).

Les entitats i col·lectius involucrats van plasmar en un manifest les seves demandes per acabar amb la segregació escolar i social, entre les quals cal destacar: realitzar una planificació educativa compartida, aprofitant i valorant la comunitat educativa organitzada del territori i fent d’aquest treball conjunt una singularitat positiva per a Salt; abaixar les ràtios de tots els centres eductius i renunciar al tancament de línies; incorporar una de les línies addicionals de primer d’ESO a l’institut Salvador Sunyer i Aimerich, amb la inversió en l’equipament necessària per erradicar la seva estigmatització; la millora dels equipaments educatius de la Vila i la construcció d’un quart institut i, finalment, el reconeixement de la singularitat de Salt a través de mesures particulars i una legislació especial.

Durant la setmana prèvia a la mobilització, aquestes demandes van ser motiu de debat al Casal Obert d’Adolescents (COA). Els nois i noies van parlar en assemblea sobre la situació als instituts i van decidir sumar-se a la manifestació. Alguns d’ells i elles van participar en la lectura del manifest.

NotíciaSalt diu prou a la segregació escolar