Sessió de prevenció en la salut dental als projectes Vincles i Minúscula del Raval

21/02/2018

El dimecres 7 de febrer els projectes Vincles i Minúscula del barri del Raval van rebre la visita de la Lara Concellón, odontopediatra i professora del Màster d’Odontopediatria de la Universitat de Barcelona, acompanyada de la Sofia, alumna seva.  

Es tracta d’una sessió de prevenció en salut dental que es realitza dos cops l’any per iniciativa de la Lara, que és voluntària des de fa més de vuit anys del Casal dels Infants (actualment forma part de l’equip de la Unitat d’Escolarització Compartida).

Entre les dues van oferir una xerrada als infants de 0 a 3 anys i les seves mares sobre la prevenció en la salut dental de les criatures, repassant aspectes com els hàbits alimentaris recomanables, què fer quan les dents surten i fan mal o com s’han de raspallar els nens i nenes.

Un cop acabada la xerrada, van fer una revisió odontològica individualitzada a cada infant. En els casos necessaris, van entregar a les mares una derivació al Centre d’Atenció Primària (CAP) o a l’Hospital Odontològic Universitat de Barcelona ubicat al Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona. En aquest últim cas,  alumnes de la Facultat d’Odontologia atendran els nens i nenes del Casal sota la tutela del professorat  i a un preu reduït.

Durant la visita, la Lara Concellón va insistir especialment en evitar l’excés de sucre en l’alimentació dels petits i petites: “El sucre no només provoca les càries. També desajusta el nostre sistema. Per digerir-lo, gastem moltes energies i minerals que podrien aprofitar els nostres ossos”.

L’odontopediatra va senyalar que cal no deixar-se confondre per la publicitat de certs productes que semblen saludables i no ho són, i va recordar les mares que la prevenció odontològica està coberta pel Servei Català de la Salut, amb serveis com les revisions, la fluorització, les exodòncies (treure un queixal o una dent) i el segellat de fisures.

A Vincles i Minúscula ja es treballa perquè els nens i nenes adquireixin uns hàbits alimentaris saludables: “Per esmorzar no poden portar productes ensucrats, com ara sucs artificials o brioixeria. El grup de grans, que tenen de 18 a 36 mesos, han de portar obligatòriament fruita fresca”, va explicar l’Andrea Arias, educadora del projecte.

NotíciaSessió de prevenció en la salut dental als projectes Vincles i Minúscula del Raval