Un Casal d’Hivern carregat d’il·lusió, activitats i sortides

12/01/2022

En les últimes setmanes no ens hem cansat de repetir que la millor manera de protegir la il·lusió durant les festes de Nadal és garantir els drets dels infants. Quan els centres educatius tanquen per vacances, és fonamental seguir fent costat als infants amb més obstacles per tirar endavant. Per no quedar-nos en paraules i portar-ho als fets, ens hem mobilitzat perquè uns 380 infants gaudissin d’un acompanyament socioeducatiu entre el 23 de desembre i el 7 de gener, amb moltes activitats de lleure educatiu.

Al barri del Raval van participar al voltant de 180 infants i adolescents, 14 famílies i 20 infants del Casal Familiar, i 40 infants i 40 mares del servei maternoinfantil Vincles. Les activitats es van repartir entre els torns de desembre i de gener, ambdós dedicats a activitats per infants i adolescents. Així, van passar les festes anant a jugar a bitlles, a la platja, a la fira de Santa Llúcia, a patinar sobre gel al Skating FCB i a visitar el TeamLab del Caixa Fòrum. Els infants i mares de Vincles van estar acompanyats d’alguns germans i germanes de més de tres anys, amb qui van anar al Planeta Màgic, un parc de matalassos i tobogans. 

A Santa Coloma, infants, joves i famílies del Casal Familiar van participar en el Casal d’Hivern durant les festes. Les activitats van incloure tallers de decoració de Nadal, una visita a l’Ecometròpoli -un servei d’educació mediambiental-, i fer cagar el tió. Amb els més grans, del Centre Obert Adolescent, van celebrar les precampanades, amb cotilló de la nit de Cap d’Any inclòs. L’Ajuntament de la ciutat va donar al Casal 100 entrades al Circ Universal de Can Zam per repartir entre les famílies del Centre Obert Infantil. 

A Badalona, aproximadament 35 nens, nenes i adolescents participants del Casal, d’entre 6 i 16 anys, van assistir al Casal d’Hivern. El grup dels més petits, de 3 a 6 anys, no va poder participar-hi perquè estava confinat. Al Casal van fer un taller de cuina i una sortida pel barri, i fora, excursions a Barcelona i al Tibidabo

Al Casal del Besòs i la Mina, 29 nens, nenes, nois i noies del Centre Socioeducatiu Cascavell, el Centre Socioeducatiu El Racó, el Centre Socioeducatiu Besòs-Maresme i el Centre Obert Adolescent Besòs van participar en les activitats del Casal d’Hivern. Entre d’altres, van fer tallers de decoració de Nadal i jocs al Casal, van poder gaudir de bones vistes i d’aire fresc en l’excursió a Montjuïc, un dia, i l’altre al Turó de la Rovira, i van aprendre sobre cultura i memòria històrica al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

A Salt, un total de 69 infants, repartits en dos dies, van fer cagar el tió i aquest els va recompensar amb una motxilla amb material escolar i un joc de cartes. També van fer una festa de Nadal on van dur a terme un taller de construcció de tions i un de postals de Nadal. En el Casal d’Hivern van participar-hi 61 infants, també dividits en dos grups, els quals van anar a patinar sobre gel a la pista instal·lada a la Fira de Girona. Els infants i les mares del servei maternoinfantil Vincles i del Casal Familiar-SOAF van seguir amb el servei habitual, amb activitats vinculades a l’època nadalenca. 

Arran de la celebració de les festes, s’han recollit joguines per als infants participants al Casal. Aquestes joguines són per aquelles famílies que no poden permetre’s la despesa que comporta comprar-ne de noves. En alguns centres ja han fet cagar el tió, com a Santa Coloma i a Salt, i en altres han esperat per fer-ho aquesta setmana, com al Raval, a Besòs-La Mina i a Badalona, quan tornen a incorporar-se tots els nens i nenes.

Fes possible que seguim fent costat a infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat

Fes voluntariat. Informa-te’n aquí.

Fes un donatiu aquí.

NotíciaUn Casal d’Hivern carregat d’il·lusió, activitats i sortides