Estàs buscant voluntariat per l’estiu 2023?

20/07/2023

estàs buscant voluntariat estiu 2023

El voluntariat a l’estiu és una peça clau per les entitats socials, perquè gràcies a la col·laboració desinteressada de les persones voluntaries, les ONG podem contar amb el suport que els equips necessiten per tirar endavant els projectes també durant les vacances, quan les escoles tanquen.

Si estàs buscant voluntariat per l’estiu 2023 en aquest article t’expliquem què el que necessites saber per fer voluntaria i com ajudar aquest estiu.

 

Com fer voluntariat al Casa dels Infants?

El primer que has de fer si vols fer voluntariat a una ONG com el Casal dels Infants és contactar amb el departament de voluntariat de l’entitat, que et citarà per una sessió informativa. A continuació et faran una entrevista individual, que servirà per coneixe’t millor, saber què t’agrada fer, i a quin dels territoris on treballem (Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet o Salt) t’agradaria fer voluntariat.

El voluntariat s’adapta a la teva disponibilitat, només demanem compromís i respectar els horaris pactats, donat que els equips educatius conten amb tu i que faràs voluntariat amb nens i nenes que estableixen uns vincles amb els voluntaris i voluntàries.

Si vols contactar amb el nostre equip de voluntariat pots fer-ho a través del correu voluntariat@casaldelsinfants.org o del telèfon 682 200 911 (també et respondrem per whatsapp).

 

Com funciona el voluntariat?

El voluntariat consisteix en dedicar una part del teu temps a col·laborar amb una causa solidaria. El voluntari o voluntaria és la persona que es compromet de forma desinteressada a ajudar als altres, de forma organitzada en el si d’una institució o projecte.

Si vols fer voluntariat l’estiu de 2023, és important que escullis una entitat amb la que comparteixis valors i amb la que et sentis còmode amb el tipus d’activitats que s’hi fan i amb el col·lectiu amb qui es treballa, per exemple, en el cas del Casal dels Infants, que t’agradi relacionar-te amb infants i joves.

Des d’un punt de vista més centrat en valors, es pot definir la persona voluntària com aquella que:

  • Actúa a favor dels altres o de la comunitat en general.
  • És solidària i compromesa amb l’entorn, la comunitat i la societat.
  • Estableix per pròpia voluntat i des de la plena llibertat un compromís d’actuació.
  • És sensible a les mancances i necessitats de la societat i l’entorn enteses com un global.
  • Decideix des de la convicció personal passar a l’acció.
  • És una persona activa, dinàmica, emprenedora, responsable i disposada a assumir compromisos.
  • Actua coordinadament en el marc d’una organització.
  • Dóna sense esperar res a canvi.

 

Qui pot fer voluntariat?

Qualsevol persona major de 16 anys pot ser voluntari/a i realitzar un voluntariat per a joves, l’únic que es necessita és estar motivat i tenir-ne ganes. No hi ha límit d’edat, al Casal hi fan voluntariat tant nois i noies molt joves com persones de 65 anys. Totes i tots sumen i aporten valor.

Coneix aquí l’experiència de la Júlia fent voluntariat en el Casal d’estiu!

 

En què podràs ajudar amb el teu voluntariat d’estiu?

Amb el teu voluntariat d’estiu al Casal dels Infants podràs ajudar a acompanyar a 1.500 infants, adolescents i joves en risc d’exclusió que gràcies a la nostra entitat podran gaudir d’unes vacances, com t’explicavem en aquest article.

Espais de ludoteca i de menjador, acompanyament en les activitats de lleure com anar a la piscina, a la platja, a un parc o a fer altres excursions i sortides, donar suport en el reforç dels aprenentages escolars i anar uns dies de colonies a la natura.

Una experiència plena d’emocions compartides que de ben segur serà inoblidable!

 

Ajuda’ns a continuar donant suport als infants i joves en risc d’exclusió aquest estiu 

Fes un donatiu aquí

Fes voluntariat, informa’t aquí 

 

 

 

 

NotíciaEstàs buscant voluntariat per l’estiu 2023?