Busquem sumar persones per fer voluntariat del Casal d’estiu!

21/05/2024

S’apropa l’estiu i amb ell, l’inici del Casal d’estiu al Casal dels Infants! Per a fer-ho possible, al Casal dels Infants fem una crida per sumar persones voluntàries al nostre equip i fer voluntariat durant les activitats d’estiu. Apunta-t’hi!

Entre l’1 de juliol i el 24 d’agost, 1.500 infants, adolescents i joves en risc d’exclusió social participen en ell Casal d’estiu. L’oferim a barris de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Salt. En aquests dos mesos, al Casal busquem comptar cada setmana amb 100 voluntaris i voluntàries que se sumaran a l’equip de més de 270 persones contractades.

 

Com és el voluntariat del Casal d’estiu? 

 

Durant el Casal d’estiu, les persones voluntàries acompanyaran infants, adolescents i joves en diferents activitats. Aquestes inclouen anar a la platja o a la piscina, fer excursions o sortides per la ciutat, fer jocs, tallers o esports al Casal, ajudar-los en els espais de reforç educatiu, i acompanyar-los en l’esmorzar i el dinar. A més, es fa una setmana de colònies o campaments

El Casal d’estiu es fa de dilluns a divendres, de 9 a 17h. El compromís de col·laboració mínim és d’una setmana, però se’n poden fer més!

 

Qui pot fer voluntariat al Casal d’estiu?

 

Pel voluntariat al Casal d’estiu, busquem persones de 18 anys o més, que tinguin ganes de formar part d’un equip amb altres joves, d’actuar contra les desigualtats i motivació i energia per participar en les activitats d’estiu. 

Tot i que no és necessari tenir cap formació específica ni experiència laboral amb infants i joves, valorem tenir eines bàsiques per acompanyar infants, adolescents i joves. És important també la predisposició a compartir i ajudar en la dinamització d’espais de lleure educatiu i poder ser referents positius per a ells i elles. 

 

 

El Casal d’estiu com un espai preventiu, de gaudi i educatiu

Les persones voluntàries són clau durant l’estiu, ja que contribueixen a garantir el dret al lleure i a l’educació dels nois i noies quan les escoles i els instituts romanen tancats. A més, les activitats d’estiu permeten fer un seguiment de la situació social dels nois i noies que hi participen i les seves famílies, i actuar de forma preventiva perquè no s’agreugi.

“Sumant el compromís del voluntariat, tindrem més mans i energia per garantir que es diverteixin, surtin del seu entorn, trenquin amb la rutina i facin descobertes. També reforçarem el que han après durant el curs, perquè afrontin el proper amb garanties d’èxit”, destaca la directora general del Casal dels Infants, la Rosa Balaguer. 

 

Si t’interessa fer voluntariat al Casal dels Infants aquest estiu, pots demanar més informació a través de WhatsApp al número 682200911, escrivint un correu electrònic a voluntariat@casaldelsinfants.org o trucant al 933170013

 

NotíciaBusquem sumar persones per fer voluntariat del Casal d’estiu!