Escola Suma

  Banner principal

  Banner principal

  Les escoles i el Casal dels Infants
  ESCOLA SUMA A CASA

  Treballem colze a colze amb les escoles. Acostem realitats i les connectem
  per transformar i transformar-nos

  Davant la situació d’excepcionalitat que tots i totes estem vivint a causa de la pandèmia de coronavirus, i d’aquest inici del tercer trimestre online als centres educatius, l’Escola Suma vol continuar oferint-vos recursos pedagògics per a treballar amb l’alumnat des de casa.

  DESCARREGA'T LA NOVA PROPOSTA ESCOLA SUMA A CASA

  Expliquem
  la desigualtat social 

  Al Casal o a l’aula, en parlem a partir d’activitats i recursos que conviden al diàleg i la reflexió de totes i tots.

  Trobem-nos a l’aula o en alguna de les seus del Casal dels Infants compartirem la realitat dels infants i joves en desavantatge social i proposarem petits canvis i accions que poden transformar aquesta realitat en més i millors oportunitats.

  Sumem per la igualtat
  d'oportunitats 

  Proposeu-vos alguna acció de mobilització a l’escola en campanyes que organitza l’alumnat en format voluntariat.

  Us ajudem a organitzar alguna de les nostres campanyes a la vostra escola. Fareu voluntariat i treballarem plegats per al repte de les oportunitats per a totes i tots!

  Construïm accions solidàries compartides

  Organitzeu un esdeveniment solidari de tota la comunitat educativa on pugui també participar els infants o joves del Casal per compartir-la.

  Hi ha iniciatives que poden ser un projecte transversal de sensibilització i suport de tota la comunitat escolar comptant, també, amb la participació dels infants, joves i famílies del Casal dels infants. L’esport, per exemple, és un àmbit molt igualitari. Organitzem una jornada esportiva o una cursa solidària a l’escola?

  Cridem a la participació de tota la comunitat educativa

  Impliqueu-vos més enllà de l’escola. El compromís dels voluntaris/es és la clau! Busqueu com podríeu participar.

  Els i les mestres, els i les membres de l’Ampa, el personal de l’escola... sou els més conscients que l’educació és l’eina més potent per a la transformació social.
  Necessitem que més persones compromeses que participin a les activitats amb els infants i joves del Raval, del Besòs i la Mina, de Badalona, de Santa Coloma i de Salt.

  CONNECTEM

  Trobem-nos a l'aula o en alguna de les seus del Casal dels Infants compartirem la realitat dels infants i joves en desavantatge social i proposarem petits canvis i accions que poden transformar aquesta realitat en més i millors oportunitats.

  CONTACTEU-NOS
  ACTIVITAT DE SENSIBILITZACIÓ
  • Donem a conèixer als i les alumnes d’ESO i Batxillerat la realitat de pobresa i desigualtat d’oportunitats que viuen molts infants i joves als barris més vulnerables de l’àrea de Barcelona i Girona.
  • Adaptem el tipus de xerrada a l’edat dels i les alumnes.
  • Aportem el marc contextual, des de l’experiència, testimonis i acció social del Casal dels Infants.
  • Expliquem l’acció social del Casal en aquests contextos amb famílies, infants i joves des dels 0 als 21 anys.
  • Motivem a la participació per millorar la realitat.

  DESCARREGA'T LA PROPOSTA

  i també, NOVA PROPOSTA PER PRIMÀRIA

  *Aquesta proposta es pot utilitzar com a recurs pedagògic vinculat al servei comunitari, contacta'ns.

  ACTIVITAT D'APODERAMENT
  (per als centres educatius dels barris on el Casal dels Infants actua)
  • Convidem els i les alumnes d’ESO, Cicles i Batxillerats a reflexionar sobre la importància de l’actitud que prenem davant la vida i els obstacles que anem trobant.
  • Motivem a la participació i implicació social dels joves com a agents de transmissió d’un missatge motivador i d’esperança.
  • Enfoquem els adolescents i joves cap a reflexions positives que els reforcin l’autoestima i l’autoconfiança.
  • Transmetem als joves els valors de la responsabilitat social i cívica i com a ciutadans i membres actius de la seva societat, de la solidaritat, el respecte i l’empatia.

  DESCARREGA'T LA PROPOSTA

  CAMPANYES

  Promovem el voluntariat entre els i les alumnes en accions que impliquen tota la seva comunitat escolar.

  Donem als i les alumnes eines perquè ells mateixos puguin desenvolupar accions de col·laboració amb causes socials.

  Facilitem la comprensió de la necessitat de la campanya, a través d’elements que formen part de la seva quotidianitat.

  Donaran a conèixer a la comunitat escolar la realitat de pobresa i desigualtat d’oportunitats que viuen molts infants i joves als barris més vulnerables de la seva societat, i l’acció social que duem a terme des del Casal dels Infants.

  CONTACTEU-NOS

  Els Reis del Casal

  ...necessiten la teva ajuda per aconseguir 2.000 joguines noves aquest Nadal!

  Descobreix com fer-ho!
  CAMPANYA DE RECOLLIDA
  DE T10

  Junts arribem a tot arreu

  De vegades es perden moltes oportunitats d'aprendre i gaudir per no poder arribar als llocs.

  - Proposta d'activitats
  CAMPANYA DE FONS
  PER NADAL O ESTIU

  Oberts per vacances

  Ajudeu-nos a aconseguir que 2.000 infants tinguin l'oportunitat de tenir vacances de diversió i emoció!

  - Proposta d'activitats

  PROJECTE SOLIDARI

  Hi ha iniciatives que poden ser un projecte transversal de sensibilització i suport de tota la comunitat escolar comptant, també, amb la participació dels infants, joves i famílies del Casal dels infants. L’esport, per exemple, és un àmbit molt igualitari. Organitzem una jornada esportiva o una cursa solidària a l’escola?

  CONTACTEU-NOS

  Proposem organitzar un projecte tranversal que impliqui tota la comunitat escolar en un esdeveniment solidari on puguin participar infants i joves del Casal dels Infants, de igual a igual i sigui un punt de trobada enriquidor.

  Aquests esdeveniments potencien la cohesió, la convivència i la motivació, fomenten les relacions interpersonals dins l’escola, desenvolupen el sentiment de pertinença i esperit corporatiu i permeten compartir amb famílies i companys/es una experiència des d’una perspectiva “diferent” a la del dia a dia.

  VOLUNTARIAT

  Els i les mestres, els i les membres de l’Ampa, el personal de l’escola... sou els més conscients que l’educació és l’eina més potent per a la transformació social.
  Necessitem que més persones compromeses que participin a les activitats amb els infants i joves del Raval, del Besòs i la Mina, de Badalona, de Santa Coloma i de Salt.

  CONTACTEU-NOS

  El voluntariat suposa mullar-se i treballar per la transformació de la societat. Volem propiciar experiències a l'alumnat que posin a l'abast dels / les joves el repte de definir el seu paper en el món, des de les accions més quotidianes i fins arribar a plantejar qüestions més transcendentals.

  Dedicar un temps a un projecte sense esperar una remuneració té un valor afegit important quan parlem d'educació en valors. Oferir als / les alumnes la possibilitat d'experimentar aquesta sensació aporta aprenentatge, desenvolupament personal, compromís, responsabilitats, treball en equip i experiència.

  Entenent que l'experiència directa és una de les eines clau per sensibilitzar, promoure i facilitar l'acostament a les realitats diverses i trencar estereotips de tipus social o cultural, ens plantegem impulsar un programa de voluntariat dins de la comunitat escolar, adaptat als diferents col·lectius i a la seva disponibilitat, perfil i necessitats.

  VOLUNTARIAT JOVE

  Adreçat a joves entre 16 i 18 anys que poden participar com a suport a les activitats d'acció social que es desenvolupen durant l'estiu.

  CONTACTEU-NOS
  VOLUNTARIAT EDUCATIU

  Dirigit a directors/es, professors/es i personal administratiu i de serveis de l'escola perquè puguin implicar-se en activitats amb nens / joves del Casal dels Infants del seu municipi, una tarda a la setmana durant el curs escolar

  CONTACTEU-NOS
  VOLUNTARIAT A L'ESCOLA

  Dirigit al grup classe o grups d'alumnes que vulguin realitzar unes hores de voluntariat per generar alguna acció col·laborativa amb el Casal dels Infants.

  La nostra proposta fomenta:

  La reflexió i la comprensió de la realitat de desigualtat d’oportunitats entre els infants i joves a la nostra societat, a partir d’elements propers a la seva quotidianitat.

  La participació dels alumnes amb el Casal dels Infants orientada al desenvolupament d’accions de col·laboració dins la seva escola.

  La implicació de l’escola i dels educadors/es com a agents fonamentals en el desenvolupament dels ciutadans/es.

  El treball en relació als valors de la solidaritat, la consciència i la responsabilitat social, la inclusió i la interculturalitat.

  Treballem amb les escoles fent aliança educativa i compartint valors amb els i les alumnes i tota la comunitat educativa.

  Xarxa Escola Suma

  Amb el suport de

  Sumem esforços

  per la igualtat d'oportunitats

  Hi ha moltes maneres
  de ser Escola Suma.
  Parlem de com voleu
  participar!