Escola Suma

  Enviat per casaldelsinfan… el dj., 20/12/2018 - 14:54
  Banner principal

  Banner principal

  Les escoles i el Casal dels Infants
  ESCOLA SUMA

  Treballem colze a colze amb les escoles. Acostem realitats i les connectem
  per transformar i transformar-nos

  L’Escola Suma ofereix als centres educatius recursos pedagògics per treballar la sensibilització de l’alumnat sobre les desigualtats socials.

  DESCARREGA'T LA NOVA PROPOSTA

  Expliquem
  la desigualtat social 

  Al Casal o a l’aula, en parlem a partir d’activitats i recursos que conviden al diàleg i la reflexió de totes i tots.

  Trobem-nos a l’aula o en alguna de les seus del Casal dels Infants compartirem la realitat dels infants i joves en desavantatge social i proposarem petits canvis i accions que poden transformar aquesta realitat en més i millors oportunitats.

  Sumem per la igualtat
  d'oportunitats 

  Proposeu-vos alguna acció de mobilització a l’escola en campanyes que organitza l’alumnat en format voluntariat.

  Us ajudem a organitzar alguna de les nostres campanyes a la vostra escola. Fareu voluntariat i treballarem plegats per al repte de les oportunitats per a totes i tots!

  Construïm accions solidàries compartides

  Organitzeu un esdeveniment solidari de tota la comunitat educativa on pugui també participar els infants o joves del Casal.

  Hi ha iniciatives que poden ser un projecte transversal de sensibilització i suport de tota la comunitat escolar comptant, també, amb la participació dels infants, joves i famílies del Casal dels infants. L’esport, per exemple, és un àmbit molt igualitari. Organitzem una jornada esportiva o una cursa solidària a l’escola?

  Cridem a la participació de tota la comunitat educativa

  Impliqueu-vos més enllà de l’escola. El compromís dels voluntaris/es és la clau! Busqueu com podríeu participar.

  Els i les mestres, els i les membres de l’Ampa, el personal de l’escola... sou els més conscients que l’educació és l’eina més potent per a la transformació social.
  Necessitem que més persones compromeses que participin a les activitats amb els infants i joves del Raval, del Besòs i la Mina, de Badalona, de Santa Coloma i de Salt.

  CONNECTEM

  Trobem-nos a l'aula o en alguna de les seus del Casal dels Infants compartirem la realitat dels infants i joves en desavantatge social i proposarem petits canvis i accions que poden transformar aquesta realitat en més i millors oportunitats.

  CONTACTEU-NOS
  ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ
  • Donem a conèixer a l’alumnat la realitat de pobresa i desigualtat d’oportunitats que viuen molts infants i joves als barris més vulnerables de les nostres ciutats.
  • Reflexionem sobre desigualtat social i diversitat cultural.
  • Expliquem l’acció social del Casal dels Infants amb nens, nenes, joves i famílies en risc d’exclusió.
  • Aportem el marc contextual, des de la nostra experiència de 40 anys treballant al costat de les persones més vulnerables.
  • Adaptem el tipus de xerrada a l’edat de l’alumnat.
  • Motivem a la participació per millorar la realitat i difondre el missatge de no discriminació.
  • Promovem entre l’alumnat l’adquisició dels valors de responsabilitat social i cívica, solidaritat, respecte i empatia, com a membres actius de la societat.

  DESCARREGA'T LA NOSTRA PROPOSTA D'EDUCACIÓ EN VALORS

  i també, NOVA PROPOSTA PER PRIMÀRIA

  Si us interessa realitzar el Servei Comunitari amb l’Escola Suma, contacteu-nos a escolasuma@casaldelsinfants.org

  Taller testimonial “Podries ser tu”
  Joves del Casal dels Infants sensibilitzen a les escoles sobre les desigualtats

  Els i les joves agents de sensibilització que participen en el taller “Podries ser tu” pateixen la desigualtat i ens expliquen les seves estratègies per superar-la. Us proposem conèixer-los en profunditat en una trobada a l’aula, escoltar les seves històries, fer-los preguntes i debatre sobre desigualtat social.

  • Acostem l’alumnat a la realitat dels i les joves en situació de vulnerabilitat a través del testimoni en primera persona de nois i noies participants del Casal dels Infants.
  • Transmetem de manera testimonial i emocional la nostra missió a través de la relació directe amb els i les protagonistes.
  • Generem espais de trobada, debat, intercanvi i reconeixement entre l’alumnat i els i les joves agents de sensibilització.
  • Fomentem una major empatia i identificació entre l’alumnat i els i les joves que ofereixen el seu testimoni.
  • A través del relat dels i les joves reflexionem sobre processos migratoris, racisme, discriminació, resiliència i superació.

   

   

  CAMPANYES

  Promovem el voluntariat entre els i les alumnes en accions que impliquen tota la seva comunitat escolar.

  Donem a l’alumnat eines perquè pugui desenvolupar accions de col·laboració amb causes socials.

  Facilitem la comprensió de la necessitat de la campanya, a través d’elements que formen part de la seva quotidianitat.

  Donaran a conèixer a la comunitat escolar la realitat de pobresa i desigualtat d’oportunitats que viuen molts infants i joves als barris més vulnerables de la seva societat, i l’acció social que duem a terme des del Casal dels Infants.

  CONTACTEU-NOS

  Els Reis del Casal

  ...necessiten la teva ajuda per aconseguir 2.000 joguines noves aquest Nadal!

  Descobreix com fer-ho!
  CAMPANYA DE RECOLLIDA
  DE T-FAMILIAR

  Junts arribem a tot arreu

  De vegades es perden moltes oportunitats d'aprendre i gaudir per no poder arribar als llocs.

  - Proposta d'activitats
  CAMPANYA DE FONS
  PER NADAL O ESTIU

  Oberts per vacances

  Ajudeu-nos a aconseguir que 2.000 infants tinguin l'oportunitat de tenir vacances de diversió i emoció!

  - Proposta d'activitats

  PROJECTE SOLIDARI

  Hi ha iniciatives que poden ser un projecte transversal de sensibilització i suport de tota la comunitat escolar comptant, també, amb la participació dels infants, joves i famílies del Casal dels infants. L’esport, per exemple, és un àmbit molt igualitari. Organitzem una jornada esportiva o una cursa solidària a l’escola?

  CONTACTEU-NOS

  Proposem organitzar un projecte tranversal que impliqui tota la comunitat escolar en un esdeveniment solidari on puguin participar infants i joves del Casal dels Infants, de igual a igual i sigui un punt de trobada enriquidor.

  Aquests esdeveniments potencien la cohesió, la convivència i la motivació, fomenten les relacions interpersonals dins l’escola, desenvolupen el sentiment de pertinença i esperit corporatiu i permeten compartir amb famílies i companys/es una experiència des d’una perspectiva diferent a la del dia a dia.

  VOLUNTARIAT

  El professorat, els i les membres les AFA, el personal de l’escola... sou els més conscients que l’educació és l’eina més potent per a la transformació social.
  Necessitem que més persones compromeses que participin a les activitats amb els infants i joves del Raval, del Besòs i la Mina, de Badalona, de Santa Coloma i de Salt.

  CONTACTEU-NOS

  El voluntariat suposa mullar-se i treballar per la transformació de la societat. Volem propiciar experiències a l'alumnat que posin a l'abast dels i les joves el repte de definir el seu paper en el món, des de les accions més quotidianes i fins arribar a plantejar qüestions més transcendentals.

  Dedicar un temps a un projecte sense esperar una remuneració té un valor afegit important quan parlem d'educació en valors. Oferir a l'alumnat la possibilitat d'experimentar aquesta sensació aporta aprenentatge, desenvolupament personal, compromís, responsabilitats, treball en equip i experiència.

  Entenent que l'experiència directa és una de les eines clau per sensibilitzar, promoure i facilitar l'acostament a les realitats diverses i trencar estereotips de tipus social o cultural, ens plantegem impulsar un programa de voluntariat dins de la comunitat escolar, adaptat als diferents col·lectius i a la seva disponibilitat, perfil i necessitats.

  VOLUNTARIAT JOVE

  Adreçat a joves entre 16 i 18 anys que poden participar com a suport a les activitats d'acció social que es desenvolupen durant l'estiu.

  CONTACTEU-NOS
  VOLUNTARIAT EDUCATIU

  Dirigit a directors/es, professors/es i personal administratiu i de serveis de l'escola perquè puguin implicar-se en activitats amb nens, nenes i joves del Casal dels Infants del seu municipi, una tarda a la setmana durant el curs escolar

  CONTACTEU-NOS
  VOLUNTARIAT A L'ESCOLA

  Dirigit al grup classe o grups d'alumnes que vulguin realitzar unes hores de voluntariat per generar alguna acció col·laborativa amb el Casal dels Infants.

  La nostra proposta fomenta:

  La reflexió i la comprensió de la realitat de desigualtat d’oportunitats entre els infants i joves a la nostra societat, a partir d’elements propers a la seva quotidianitat.

  La participació dels alumnes amb el Casal dels Infants orientada al desenvolupament d’accions de col·laboració dins la seva escola.

  La implicació de l’escola i dels educadors/es com a agents fonamentals en el desenvolupament dels ciutadans/es.

  El treball en relació als valors de la solidaritat, la consciència i la responsabilitat social, la inclusió i la interculturalitat.

  Treballem amb les escoles fent aliança educativa i compartint valors.
  Les escoles compromeses s’impliquen activament en la lluita per la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves.

  Xarxa Escola Suma

  Amb la col·laboració de

  ministeri
  Cofinanciado por la Unión Europea

  Sumem esforços

  per la igualtat d'oportunitats

  Hi ha moltes maneres
  de ser Escola Suma.
  Parlem de com voleu
  participar!