Cinc claus del reforç educatiu al Casal dels Infants

9/10/2023

 

Al Casal dels Infants, un dels nostres objectius perquè els infants, adolescents i joves que acompanyem superin el risc d’exclusió social és fer front a les desigualtats educatives. Per això apostem per garantir-los espais de suport en l’aprenentatge fora de l’horari lectiu. Perquè cada tarda, quan surten de l’escola o l’institut, encara els queden moltes hores per aprendre que poden servir per enfortir el seu itinerari educatiu. Actuem així contra el risc de fracàs escolar o d’abandonament escolar prematur. Tot seguit detallem les cinc claus del reforç educatiu al Casal dels Infants, explicades per la Laura Garcia, educadora del Centre Obert Anem i Tornem del Casal dels Infants de Santa Coloma de Gramenet.

1. Individualitzat

Tot i que un dels aspectes que treballem amb els infants és la cohesió del grup, les competències relacionals i la resolució de conflictes entre iguals, en el cas del suport educatiu busquem donar resposta a les necessitats de cada infant.

El suport individualitzat és una de les cinc claus del reforç educatiu al Casal dels Infants

2. Promou hàbits d’estudi

Cada tarda treballem que els infants, adolescents i joves tinguin l’hàbit de fer un seguiment de la seva agenda de tasques educatives, planifiquin i s’organitzin el temps d’estudi i trobin estratègies per concentrar-se, entre altres hàbits.

3. El català com a eina d’igualtat d’oportunitats

Des del Casal dels Infants defensem el model d’immersió lingüística als centres educatius, que es va impulsar donant resposta a la demanda popular que reclamava que tots els infants tinguessin igualtat d’oportunitats per aprendre el català. Per garantir una equitat real, és clau garantir espais de suport educatiu fora de l’horari lectiu on el català també sigui la llengua vehicular.

Des del Casal dels Infants defensem el model d’immersió lingüística i entenem el català com una eina per a l'equitat.

4. Treballem en xarxa amb les escoles i els instituts

A cada barri ens coordinem amb el professorat dels infants que acompanyem per treballar en xarxa tot l’acompanyament socioeducatiu. Aquesta coordinació també és clau per detectar les necessitats educatives de cada infant i donar-hi resposta.

5. Involucrem les famílies

Sabem que la implicació de les famílies en els itineraris educatius dels seus fills i filles és molt positiva per a l’èxit educatiu. Fins i tot quan els pares i mares no tenen les competències necessàries per ajudar-los amb les tasques escolars. El fet de seure al seu costat i dedicar-los aquesta atenció és una motivació per als infants, que veuen reconegut el seu esforç i se senten acompanyats pels de casa a l’hora d’aprendre.

 

Ajuda’ns a seguir fent costat a més de 3.000 infants i adolescents en risc perquè enforteixin la seva educació.

Fes un donatiu

Fes voluntariat

NotíciaCinc claus del reforç educatiu al Casal dels Infants