Al Casal dels Infants ampliem l’oferta de cursos formatius i d’inserció laboral en nous sectors professionals, amb dos cursos que tindran lloc a Salt. El passat divendres va començar al municipi gironí una nova formació centrada en el sector tèxtil i l’ofici de costura, i l’any que ve s’estrenarà un curs de formació en indústries càrnies i treballadors d’escorxadors, molt potent en aquesta regió del país.
El curs tèxtil és un curs tecnificador, és a dir, que prepara les persones que hi participen per treballar en l’ofici, en aquest cas, de costurera. El curs, en aquesta prova pilot, està destinat a dones en edat laboral, de més de 16 anys. L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Salt, que col·labora amb el Casal per dur aquest curs a terme, ha seleccionat 20 dones per participar-hi.
La formació, que combina classes teòriques amb competècies pràctiques durant dos mesos, l’imparteix Qstura, una escola de disseny, patronatge i confecció ubicada al Parc Científic de la Universitat de Girona. L’equip educatiu del Casal dels Infants s’encarrega d’enfortir les competències transversals i les habilitats socials de les participants.
De cara a l’any que ve, des del Casal oferirem un altre curs tecnificador en indústries càrnies per a un grup de 20 persones, destinat a homes i dones en edat laboral. Aquesta formació començarà al gener de 2022 i s’allargarà durant 6 mesos, i permetrà a aquells que hi participin ser contractats durant el període de la formació i obtenir el certificat de professionalitat de nivell 1. En aquest cas, les empreses col·laboradores i encarregades de la formació són la Fundació Kreas i el Grup Cañigueral Costa Brava Mediterranean Foods.
El rol del Casal recau en “sostenir l’itinerari formatiu” dels alumnes, explica el director en Formació i Inserció Laboral del Casal dels Infants, José Roldán. L’equip educatiu oferirà un suport transversal als participants i els assessorarà durant el seu itinerari de formació i d’inserció laboral.
Arran de la pandèmia de la COVID-19, amb restaurants i hotels tancats durant mesos, el Casal ha apostat per nous sectors laborals, com l’atenció al client, auxiliars d’oficina, monitors de menjador, neteja industrial i l’atenció a persones de mobilitat reduïda. Són sectors que tenen alts índexs d’inserció i que no s’han vist tan limitats per les restriccions com la restauració i l’hostaleria. “Al Casal tenim l’objectiu de formar les persones en els sectors que generen feina, allà on hi ha demanda de personal”, conclou Roldán.
Ajuda’ns a seguir oferint oportunitats formatives i laborals a joves, homes i dones en situació de risc d’exclusió social.