Més de 20 empreses participen en la Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes del Casal dels Infants

2/12/2021

 

Després de dos anys des de l’última edició, enguany hem pogut reunir part de les empreses que col·laboren amb el Casal dels Infants en la Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes del 2021. L’objectiu de la trobada és posar en valor tot el que aporten les més de 200 empreses que col·laboren amb el Casal, i que ens permet fer costat als 6.000 infants, joves i famílies que acompanyem durant l’any. 

Com en les edicions prèvies, la Trobada es va celebrar a l’Hotel Arts de Barcelona, el passat 26 de novembre. Van assistir-hi 36 persones representant 24 empreses, que van poder escoltar la transformació social que fan possible i com ha canviat la vida d’alguns dels joves del Casal dels Infants arran d’haver participat en el programa de Formació i Inserció Laboral del Casal, on col·laboren moltes empreses. 

L’esdeveniment va començar amb la benvinguda del director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants, l’Enric Canet, i el director de Recursos Humans de l’Hotel Arts, en Jordi Sala. L’últim va presentar el cas d’en David, qui a través del Casal va poder fer pràctiques al restaurant Enoteca, integrat a l’hotel, i ara hi està treballant com a ajudant de cuina. 

La Trobada va seguir amb les paraules de la directora general del Casal dels Infants, la Rosa Balaguer, qui va fer balanç dels darrers mesos i va repassar els reptes de l’entitat per fer front a les situacions de vulnerabilitat en la qual es troben moltes famílies participants del Casal. “El nostre repte per al 2022 és mantenir els serveis oberts per evitar que la creixent desigualtat comprometi el present i el futur d’infants i joves”, va destacar. A continuació, el director de la Fira de Barcelona, en Pau Relats, va explicar l’experiència del recinte en el servei a la ciutadania que ha oferit en l’últim any. 

Després va ser el torn de les empreses i els joves per explicar l’impacte que les col·laboracions entre el Casal i les empreses han tingut en les seves vides. En Mohamed i en Víctor van explicar la seva experiència en els cursos de Coaching per preparar-los per al món laboral de Quadpack Foundation; l’Amine va compartir la seva història d’èxit -va entrar a fer pràctiques a l’escola de formació del Grup Villa Retiro i ara està treballant a la cuina del xef Fran López-; i l’Enya va explicar com li havien anat els dos últims mesos des que treballa al Teatre Lliure de Montjuïc. “Estic molt contenta, m’han tractat molt bé, tan professional com personalment, i els companys són molt bones persones i molt familiars”, va concloure. També vam comptar amb el testimoni de la Magda Kosno, de Muji, sobre les dues ocasions en les quals han venut bosses de tela solidàries dissenyades per nens i nenes participants del Casal, per al Dia de la Terra i ara per les festes de Nadal. 

Després d’aquestes intervencions, vam tancar la Trobada amb un missatge: volem continuar treballant per protegir la infància del risc d’exclusió amb acompanyament i suport, volem protegir la il·lusió. Les col·laboracions amb les empreses són imprescindibles per poder seguir-ho fent. De nou, gràcies a les empreses per ajudar-nos a garantir espais de confiança per a milers d’infants i les seves famílies i donar noves oportunitats als i les més joves.

Ajuda’ns a seguir fent costat als infants, joves i les seves famílies amb més obstacles per tirar endavant.

NotíciaMés de 20 empreses participen en la Trobada de la Xarxa d’Empreses Ciutadanes del Casal dels Infants