Iniciem noves formacions laborals a Salt en els sectors tèxtil i càrnic

  Un grup de dones sentades en cadires dins d'una aula escolten atentament la presentació del primer dia del curs tèxtil.
  El grup de dones seleccionat per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Salt assisteix al primer dia de la formació en el sector tèxtil i costura.

   

  Al Casal dels Infants ampliem l’oferta de cursos formatius i d’inserció laboral en nous sectors professionals, amb dos cursos que tindran lloc a Salt. El passat divendres va començar al municipi gironí una nova formació centrada en el sector tèxtil i l'ofici de costura, i l’any que ve s’estrenarà un curs de formació en indústries càrnies i treballadors d'escorxadors, molt potent en aquesta regió del país. 

  El curs tèxtil és un curs tecnificador, és a dir, que prepara les persones que hi participen per treballar en l’ofici, en aquest cas, de costurera. El curs, en aquesta prova pilot, està destinat a dones en edat laboral, de més de 16 anys. L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Salt, que col·labora amb el Casal per dur aquest curs a terme, ha seleccionat 20 dones per participar-hi. 

  La formació, que combina classes teòriques amb competècies pràctiques durant dos mesos, l’imparteix Qstura, una escola de disseny, patronatge i confecció ubicada al Parc Científic de la Universitat de Girona. L’equip educatiu del Casal dels Infants s’encarrega d’enfortir les competències transversals i les habilitats socials de les participants.

  De cara a l’any que ve, des del Casal oferirem un altre curs tecnificador en indústries càrnies per a un grup de 20 persones, destinat a homes i dones en edat laboral. Aquesta formació començarà al gener de 2022 i s’allargarà durant 6 mesos, i permetrà a aquells que hi participin ser contractats durant el període de la formació i obtenir el certificat de professionalitat de nivell 1. En aquest cas, les empreses col·laboradores i encarregades de la formació són la Fundació Kreas i el Grup Cañigueral Costa Brava Mediterranean Foods

  El rol del Casal recau en “sostenir l’itinerari formatiu” dels alumnes, explica el director en Formació i Inserció Laboral del Casal dels Infants, José Roldán. L’equip educatiu oferirà un suport transversal als participants i els assessorarà durant el seu itinerari de formació i d’inserció laboral.

  Arran de la pandèmia de la COVID-19, amb restaurants i hotels tancats durant mesos, el Casal ha apostat per nous sectors laborals, com l’atenció al client, auxiliars d’oficina, monitors de menjador, neteja industrial i l’atenció a persones de mobilitat reduïda. Són sectors que tenen alts índexs d’inserció i que no s’han vist tan limitats per les restriccions com la restauració i l’hostaleria. “Al Casal tenim l’objectiu de formar les persones en els sectors que generen feina, allà on hi ha demanda de personal”, conclou Roldán.  

   

  Ajuda'ns a seguir oferint oportunitats formatives i laborals a joves, homes i dones en situació de risc d'exclusió social.